Kontaktirajte me in si zagotovite posvetovanje! +49 (0) 172 101 48 20 | info@webconsulting-stuhec.com | skype: karolinastuhec

Internationalizacija spletne strani

9 temeljev za uspešno internacionalizacijo vaše spletne strani

Natančna predstavitev profila vašega podjetja in storitev, ki jih nudite v večjezičnem okolju, sta tisti, ki sta bistvenega pomena za vaš globalni uspeh. Zaradi globalizacije se vaše možnosti za širitev poslovanja gotovo povečujejo, in sicer neodvisno od tega, v katero panogo sodi vaša dejavnost. Podjetja se morajo za učinkovito obvladovanje globalnega okolja in doseganje konkurenčne prednosti na posameznih ciljnih trgih, vedno bolj zavedati pomembnosti ponudbe svojih izdelkov in storitev v različnih jezikih.

Za izvedbo takšnega projekta se morate svojih ciljev širitve na tuje trge jasno zavedati ter imeti konkretno predstavo o tem, kakšna naj bi bila vaša gospodarska situacija čez eno leto. Osnovo projekta predstavljajo natančna tržna analiza, tržni potencial in vztrajen menedžment. Če predpostavljamo, da je to zagotovljeno, se lahko lotimo projekta »Mednarodne spletne strani«.

Izvedba internacionalizacije spletne strani je mogoča na več načinov. Če spletno stran želimo ustrezno pripraviti za iskalnike, je potrebno biti pozoren na nekatere posebnosti takšne strategije. Tako za internacionalizacijo spletne strani ne obstaja točno določena strategija, ki bi bila uporabna za vsa podjetja.

Splet je priložnost! Nujno je upoštevati specifičnosti trga in uporabnikov.                  

 

Pri oblikovanju vaše strategije internacionalizacije vam lahko pomagajo naslednji temelji:

 

  1. Analiza ekspanzije: Analiza konkurence v ciljni državi s cenovnega vidika, vidika stroškov oglaševanja in različnih prodajnih možnosti.
  2. Opredelitev ciljnih skupin, ki jih želite v ciljni državi še posebej nagovoriti.
  3. Izgradnja ali prilagoditev tehnične platforme za spletno stran, ki omogoča uporabo različnih jezikov (nabor znakov, večjezični uporabniški vmesnik) in upravljanje vsebin.
  4. Strategija SEO za internacionalizirano spletno stran: na kateri domeni bodo na voljo vsebine za različne jezike ali države, katere so prednosti in slabosti vsebin, tipičnih za posamezno državo, kakšna bo struktura povezav, določitev strukture vsebin in iskalnih pojmov, uporaba orodij Google Mastertools za natančnejše nastavitve
  5. Strokovni prevod, ki ga v idealnem primeru opravi naravni govorec tako, da med drugim uporabi izraze, za katere ve, da bi jih stranke v tujini dejansko uporabljale pri iskanju.
  6. Ureditev pravnih vidikov za vašo ciljno državo: Kaj je treba v posamezni državi upoštevati pri sestavljanju SPP (Splošni pogoji poslovanja), kaj morajo vsebovati informacije o pravici do preklica?
  7. Kakšni so lokalni načini plačevanja in kakšno je vedenje kupcev, zlasti vedenje vaše ciljne skupine v ciljni državi pri spletnih nakupih?
  8. Izdelava spletnega marketinškega koncepta oz. koncepta pojavljanja v družbenih medijih za vašo ciljno državo, s pomočjo katerega dosežete prepoznavnost svoje nove mednarodne spletne strani prek lokalnih kanalov v ciljni državi.
  9. Mednarodna mreža: Ste že vzpostavili stike v tujini? Jih želite nadgraditi in poglobiti? Brez lokalnih stikov nimate dobrih možnosti za širjenje poslovanja. Če želite v določeni državi odpreti poslovalnico, boste morda potrebovali pomoč tudi pri posredovanju lokalne delovne sile.

Dobra internacionalizacija pomeni, da izdelek oblikujete tako, da ga boste lahko, tako z jezikovnega kot tudi s kulturnega vidika, enostavno prilagodili drugim trgom.

Potrebujete pomoč pri internacionalizaciji svoje spletne strani? Z veseljem vam pripravim izčrpen in individualni projektni načrt za dobro premišljeno in uspešno širitev na tuje trge.

Seznanite svet z vašo spletno stranjo!