Kontaktirajte me in si zagotovite posvetovanje! +49 (0) 172 101 48 20 | info@webconsulting-stuhec.com | skype: karolinastuhec

Piškotki

O piškotkih in njihovi uporabi na spletni strani www.spletna-strategija.com.

Podlaga za sporočilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotek (angl. cookie) je majhna datoteka, ki se ob obisku spletišča naloži na vaš računalnik. Piškotek predstavlja skupek informacij, ponavadi zgrajen iz zaporedja številk in črk na podlagi katerih spletna stran identificira obiskovalca ob njegovem ponovnem obisku spletnega mesta. Piškotki so pomembni za samo delovanje spletnih strani, na podlagi pridobljenih informacij pa obiskovalcem nudijo tudi hitro in preprosto uporabniško izkušnjo.

Spletna stran uporablja le piškotke, ki so nujno potrebni za nemoteno delovanje strani in piškotke za spremljanje analitike.

Nujno potrebni piškotki:
Piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletne strani. Nujno potrebni piškotki obiskovalcu omogočajo nemoteno uporabo spletne strani. Brez nujno potrebnih piškotkov spletna stran nebi delovala pravilno.

- has_js
Drupalova funkcionalnost, ki preverja ali ima uporabnik omogočen Javascript v browserju.
Ti piškotki ne shranjujejo osebnih podatkov o obiskovalcu, ki bi ga lahko identificirali.

Google Analytics
Ti piškotki zbirajo informacije o tem, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran (na primer, katere strani si obiskovalci ogledujejo najpogosteje). Uporabljajo se za razlikovanje med obiskovalci in njihovo štetje. Vse informacije, ki jih piškotki zberejo, so anonimne.
_ga
_gat
Ti piškotki ne shranjujejo osebnih podatkov o obiskovalcu, ki bi ga lahko identificirali.

Več o Google Analytics politiki zasebnosti.

Tukaj preberite kako si v vašem brskalniku lahko namestite tudi vtičnik, ki na nobeni spletni strani ne bo uporabil Google Analytics kode za beleženje vašega obiska.

Smernice o uporabi piškotkov (PDF)