Kontaktirajte me in si zagotovite posvetovanje! +49 (0) 172 101 48 20 | info@webconsulting-stuhec.com | skype: karolinastuhec

Spletna družbena omrežja kot del digitalne marketinške strategije

Spletna družbena omrežja kot del digitalne marketinške strategije

Spletna družbena omrežja so v zadnjem desetletju širom po svetu doživela ogromen porast in se dodobra ustalila ter s tem postala del našega vsakdana. Njihova porast je ustvarila tudi ogromno prednost za podjetnike, ki s prisostvovanjem na družbenih omrežjih opozarjajo na svoj obstoj ter hkrati promovirajo svoje delo in produkte. Ker pa se svet spletnih družbenih omrežij nenehno spreminja ter razvija, je za podjetnike bistvenega pomena, da sledijo trenutnim trendom ter se jim tudi prilagajajo.

Uporaba interneta za podporo marketinga podjetij oziroma posameznikov, je pripeljala do nastanka novih izrazov in v zadnjih letih se je tako uveljavil izraz digitalni marketing ali spletni marketing. Le-ta je definiran kot način doseganja marketinških ciljev s pomočjo digitalnih tehnologij. Ena izmed osnov digitalnega marketinga je tudi uporaba spletnih družbenih omrežij. Slednja so pomembna zato, ker omogočajo interakcijo in povezavo s širokim krogom potencialnih in obstoječih strank, ki lahko koristijo podjetju. Gre za področje, kjer morajo podjetja biti konsistentna z informacijami in ažurna s svojimi strategijami za vsako posamezno spletno družbeno omrežje. 

V nadaljevanju vam predstavljam kratko zgodovino spletnih družbenih omrežij, kategorizacijo le-teh, izpostavila bomo najbolj uporabljena in priljubljena omrežja ter nenazadnje opisala nekaj prednosti in slabosti uporabe spletnih družbenih omrežij. 

Nastanek spletnih družbenih omrežij

O razvoju pogojev za spletna družbena omrežja lahko govorimo v letu 1940, ko je prišlo do razvoja prvih superračunalnikov. Znanstveniki in inženirji so hitro iskali metode, kako bi lahko ''primitivne'' računalnike povezali v omrežje in to je kasneje pripeljalo tudi do interneta (Hendricks 2013).

Med prvimi spletnimi družbenimi omrežji so bili Geocities, TheGlobe.com, Friendster, LinkedIn. Slednji je prinesel bolj profesionalen pristop in dandanes je omrežje z 12 milijoni uporabniki. Leta 2005 se pojavi YouTube, ki ustvari popolnoma nov pristop, kako ljudje komunicirajo in se pogovarjajo preko spleta. Omogočil je nalaganje, deljenje in komentiranje videoposnetkov. Leto kasneje se pojavita Facebook in Twitter, ki sta še danes med najbolj obiskanimi in uporabljenimi. 

Kategorizacija spletnih družbenih omrežij

Ne obstaja samo ena kategorizacija spletnih družbenih omrežij, temveč je le-teh mnogo. Izbrala sem  kombinacijo teorij Dava Chaffeye Tima Grahla in Lona Safka:
-    socialna omrežja
-    spletne družbene novice in založništva
-    spletne družbene strani za shranjevanje zaznamkov
-    spletne družbene strani za deljenje medijev 
-    blogi s komentarji in forumi
-    mikroblogi
-    socialni spletni brskalniki
-    informacijske spletne družbene strani

Socialna omrežja 

So jedro spletnih družbenih platform in ponujajo storitve, ki omogočajo navezovanje družabnih stikov z drugimi ljudmi ali skupnostmi, ki imajo enake ali podobne interese in ozadja kot mi. Ena izmed glavnih socialnih omrežij so Facebook (za potrošniško občinstvo), LinkedIn (za poslovno občinstvo) in Google+ ter Twitter za oboje.

Spletne družbene novice in založništva 

So storitve, ki ljudem omogočajo, da delijo različne novice ali povezave na zunanje članke, nato pa svojim uporabnikom omogočajo, da glasujejo o teh novicah. Znane strani, ki spadajo v to kategorijo so Digg (v angleškem jeziku), Yigg (v nemškem jeziku) in Reddit (večjezikovni portal). 

Spletne družbene strani za shranjevanje zaznamkov

Te strani ponujajo storitve, kjer lahko uporabniki ustvarijo svoj profil nato pa shranjujejo, organizirajo in upravljajo s povezavami na različne spletne strani. Primeri takšnih spletnih strani so Delicious in StumbleUpon

Spletne družbene strani za deljenje medijev

So spletne storitve, ki omogočajo nalaganje in deljenje različnih medijev, kot so slike in videi. Omogočeno je komentiranje, glasovanje in naročanje na novice o aktivnostih določenih profilov. Najbolj znane strani so YouTube, Instagram, Pinterest in Flickr

Blogi s komentarji in forumi

Spletni forumi so tisti, ki uporabnikom omogočajo, da odpirajo različne teme na katere nato komentirajo in debatirajo z drugimi uporabniki. 

Mikroblogi

Izvirajo iz blogov, vendar se razlikujejo v tem, da so omejeni s številom črk na 140, kar nam omogoča, da neko sporočilo preberemo v zelo kratkem času. Nekateri mikroblogi omogočajo tudi, da delimo posamezno sliko ali video. Najbolj znana stran za mikrobloge je Twitter

Socialni spletni brskalniki

Ti brskalniki postajajo vse bolj socialno naravnani z možnostjo shranjevanja, komentiranja in z implementacijo Google+1 celo glasovanja na rezultate iskanja. Gre za brskalnike, ki zbirajo podatke o našem iskanju in jih primerjajo s tekstom strani, ki jo iščemo, kot npr. Buzzsumo.

Informacijske spletne družbene strani

Gre za referenčne spletne družbene strani kot so na primer Yahoo!Answers in HelpGLobe, kjer lahko vsi uporabniki zastavljajo vprašanje in na njih odgovarjajo, so pa tudi takšne strani, na katerih uporabniki postavljajo vprašanja, odgovarjajo pa jim strokovnjaki. 

 

Njapomembnejša in najbolj obiskana sozialna omrežja

Uporaba socialnih omrežij raste na vseh digitalnih medijih in v vseh državah. V nadaljevanju vam predstavljam trenutno nekaj najpomembnejših in najbolj obiskanih socialnih omrežij. 

Facebook je socialno omrežje, ki uporabnikom omogoča oblikovanje lastnega profila, objavo slik, videjev, tako imenovanih postov, omogočeno pa jim je tudi komentiranje, glasovanje (všečkanje) in deljenje. Po podatkih RIS-a (Raba interneta v Sloveniji) je bilo sredi februarja 2013 v Sloveniji skoraj 748.000 uporabnikov Facebooka, kar predstavlja kar 37,3% celotne populacije.

Socialno omrežje LinkedIn je namenjeno večinoma poslovnemu občinstvu. Vsak, ki hoče vzpostaviti stik z drugimi poslovneži in širiti svojo kariero, mora biti prisoten na LinkedIn-u. Profili so zasnovani tako, da lahko vidimo življenjepise, področja dela, izkušnje, izobrazbo, prostovoljno delo, certifikate, ki jih ima določen posameznik ali skupina na tem omrežju. Uporabniki pa lahko objavljajo tudi članke v obliki bloga.

Google+ je bil lansiran leta 2011 in je poskus nadgradnje spletnih družbenih omrežij oziroma projekt družabnega deljenja, ki združuje vse Googlove aplikacije kot so Chrome, Gmail, Android, Search, Youtube itd.

YouTube je spletno družbeno omrežje za deljenje videov, na katerem lahko uporabniki gledajo, nalagajo in delijo videe. Vsak obiskovalec spletne strani si lahko video ogleda, jih komentira ter nalaga tudi svoje. 

Twitter je spletna družbena stran in mikroblogerska storitev, ki omogoča uporabnikom, da pošiljajo in berejo tako imenovane tweete, sporočila v obliki teksta, slik, spletnih povezav, video posnetkov in drugih digitalnih vsebin preko interneta, katera so omejena na 140 znakov. Registrirani uporabniki lahko pišejo in berejo tweete, medtem ko jih neregistrirani lahko samo berejo. 

Socialno omrežje Instagram deluje preko mobilnih telefonov. Je tako imenovano ultimativno socialno omrežje, katero uporabnikom na preprosti način omogočala, da s svojim mobilnim telefonom posnamejo fotografijo ali video in jih objavijo na Instagramu. Z najnovejšo posodobitvijo »Instagram Stories« (2.avgust 2016) lahko uporabniki podobno kot pri Snapchat objavijo fotografije nanizane v galerijo in video posnetke, ki po 24-urah preprosto izginejo, vendar Instagram mogoča uporabnikom večkratne ogledate in tudi »previjanje« zgodb nazaj, v čem se razlikuje od Snapchat-a. Objava fototgrafij in video posnetkov na instagramu je odlična priložnost za promocijo podjetja  na domačem in tujem trgu.

Snapchat je spletna aplikacija, popolnoma bazirana na mobilnih telefonih. Zanjo je značilno konstantno pošiljanje sporočil med prijatelji in zaradi možnosti tako imenovane samouničitve ''snapov'' postaja čedalje bolj popularna. Ustvarjena je tako, da lahko uporabniki prijateljem pošljejo sliko ali video, ki pa se po nekaj sekundah samodejno izbriše.

Socialno omrežje Pinterest je sestavljeno iz virtualnih tabel, kamor lahko pripenjamo slike in videe s katerih koli spletnih strani, ali pa jih naložimo s svojega računalnika. Omogoča nam, da si po svoje organiziramo vse najlepše, najzanimivejše, najprivlačnejše, najbolj odbite ali pa najbolj smešne stvari, ki jih najdemo na spletu ali jih ustvarimo sami. Tako lahko z njegovo pomočjo na enem kupu zberemo vse najljubše recepte, naslovnice revij, infografike, modne dodatke, avtomobile ali kaj tretjega.

Socialna omrežja - pomemebne del digitalne strategija podjetja

Socialna omrežja so zelo pomembna za delovanje podjetnikov in oblikovanje njihove mreže delovanja. Tako je komunikacija na socialnih omrežjih ena izmed bistvenih znotraj marketinške strategije in sodi v sklop oglaševanje, osebne prodaje, odnosov z javnostmi, publiciteto in prodajo. Komunikacija s strankami preko socialnih omrežij ni lažja samo podjetjem, temveč tudi njihovim uporabnikom oziroma interesentom, saj so stranke posledično veliko bolj informirane o izdelkih in storitvah, informacij o slednjih pa so veliko lažje dosegljive. 

Funkcije socialnih omrežij znotraj marketinške strategije so: 
-    informiranje strank (npr. Facebook in različni blogi); to lahko izvajajo podjetja sama ali pa v njihovem imenu to počno navdušeni ambasadorji izdelkov oziroma blagovnih znamk;
-    komunikacija s strankami; 
-    komuniciranj strank med seboj, deljenje izkušenj; mnenja strank zaradi neodvisne platforme zaobidejo filtre podjetij in tako lahko hitro postane komunikacija ali izkušnja stranke viralna vest, ki lahko preide tudi v druge medij – TV, radio ali tisk.

Kakor socialna omrežja po eni strani pripomorejo k boljši interakciji in povezovanju podjetja s svojimi strankami, pa na drugi strani lahko pomenijo tudi veliko težave, ko se podjetje odloči, da se bo promoviralo na socialnih omrežjih. Največja in hkrati tudi najpogostejša napaka je vsekakor ta, da se podjetja v promocijo preko spleta spustijo brez kakršnega koli načrta. Angela Booth v članku ''Surviving Social Media'', piše o petih ključnih napakah, ki se jih moramo izogibati: 

-    Odsotnost planiranja: večina podjetij se spusti v promocijo preko socialnih omrežjih brez načrta izvedbe in delovanja, za najboljše rezultate pa je potrebno integrirati socialna omrežja v marketinško strategijo podjetja; 
-    Neučakanost: Profili na socialnih omrežjih potrebujejo čas, da se razvijejo. Na začetku se zdi, da se občinstvo ne odziva, sčasoma pa se število uporabnikov in zainteresiranih veča. Kupovanje uporabnikov ne deluje, profili in skupine rastejo sami; 
-    Nevključevanje: Pri delovanju na spletu je potrebno biti aktiven in dobro je, da v svoje izkušnje vključujemo tudi naše sledilce. Moramo jih vzpodbujati k spraševanju in jih spraševati o njihovem mnenju. 
-    Prevelika uporaba ''hashtagov'': Hashtag je beseda, ki ima pred seboj znak # in te vrste besed so namenjene označevanju določenih tem, kot na primer: #družbenaomrežja. Prevelika poraba teh simbolov naredi sporočilo nejasno in neberljivo. 
-    Predolga sporočila: Ne glede na socialno omrežje, ki ga uporabljamo, morajo sporočila biti kratka in jedrnata. Dolgi članki in opisi odvrnejo uporabnike od našega sporočila. Večji učinek bomo dosegli z uporabo slik in kratkim opisom le-teh.

Ko podjetja vstopajo na socialna omrežja z namenom promocije in lažjega sodelovanja s svojimi strankami, morajo imeti dobro natančno začrtano strategijo digitalnega marketinga, saj lahko drugače nastanejo visoki stroški in ogromna izguba časa, brez konkretnih rezultatov. Da se izognejo nepotrebnostim, se morajo odločiti preko katerih digitalnih medijev želijo izvajati marketinške akcije oziroma katera spletna družbena omrežja so najbolj relevantna za samo promocijo podjetja ter njihovih storitev oziroma blagovnih znamk. 

Spletna družbena omrežja, socialna, družabna ali družbena omrežja – obrazložitev različnih besednih zvez

Za spletna družbena omrežja se v slovenščini uporabljajo različne beseden zveze: družabna, socialna, družbena omrežja. V lektorskem društvu priporočajo uporabo besedne zveze »družbena omrežja«, ki pa se redkeje uporablja kot npr. socialna omrežja ali družbena omrežja, kar je razvidno tudi v resultatih pozvedbe s pomočjo Google AdWords Keyword Tool.

V prispevku sem uporabljaja besedno zvezo spletna družbena omrežja za splošne vsebine, katere se nanašajo na ražlične spletne družbene medije in različne družbene rabe. Besedno zvezo socialna omrežja pa za poimenovanje oz. poudarjanje specifičnih namenov družbenih omrežij.

 

Imate vi v digitalni strategiji vklučena socialna omrežja? Poznate primere dobre prakse? Vesela bom vaših komentarjev in deljenja izkušenj na to temo.

Vabim vas, da mi sledite tudi na twitterju @KarolinaStuhec, kjer v besedi in sliki poročam o spletnem marketingu v slovenskem in nemškem jeziku.

 
Literatura: 

Dodaj nov komentar

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
CAPTCHA
Vnesite varnostno kodo captcha.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.